Home is where your heart is

Okeidokei, tredje inlägget nurå och så är vi ikapp i realtid sen, äntligen! 
Jo, efter trippen med MoP tog jag flyget till Toronto där jag hälsade på mina kära vänner Tiff, Mattie, Hannah och Gen! Demi kom också från lite senare ska ju även tilläggas! 

Jag var hos dom lite mer än en vecka oooch vi gjorde lite allt möjligt faktiskt. Jag, Gen och Hannah besökte en park med ett litet zoo och jag fick se bufflar och lamor och några Yaks (vet inte ens vad det är på svenska??? Någon sorts buffel/koliknande sak iaf) och knatade runt på Torontos gator helt enkelt! Då tjejerna inte fått sitt hus än bodde vi på air bnbs så mitt i allt flyttade vi till en värsta fräsch lägenhet med MASSOR av Ikea-möbler och saker, haha, jag älskade det!
Vi drog till någon marknad där omkring o även till sjön o hej o hå. Och en dag hyrde vi en bil och åkte till Niagarafallen!! Det var så sjukt mäktigt och vackert, så mycket vatten alltså! Men förstår ju vad folk menar med att det är finast på den kanadensiska sidan, för man skulle ju knappt se något från den amerikanska alltså... På vägen hem bestämde vi oss iaf för att svänga förbi Ikea och äta lunch där, äntligen lite köttbullar och en chokladboll, så smaskens!! Och fick lite fejkballerina... men det är ju bättre än inget, hehe? 

Toronto var iaf superbt och en ganska överkomlig stad ändå (iaf den innerstaden jag såg) trots sina 4 miljoner invånare! Typ halva Sverige ju, helt stört!! Det var också sjukt mysigt att hänga med tjejerna och bara lalla runt, kommer verkligen sakna dom.. Men det var inte sista gången vi sågs, det vet jag!! 

Meen nu är jag på väg till min nya hemstad (hemby? Aja, mitt nya hem) Whistler! Oooch kan ju säga att det går lite sisådär med boende haha.. Har någonstans att bo första natten typ och seeeen är det gatan som gäller! Nää, riktigt så illa är det inte.. Eller asså, jag har ju ingenstans att bo för tillfället, men det finns ju alltid hotell eller hostel eller så, så det finns ju alltid någonstans att sova! Börjar även jobba den 27e så det ser jag fram emot! Fick ju ett jobb i Whistler för sommaren någon gång där i typ mars, då jag bestämt mig för att stanna sommaren också. Jag ska jobba på ett ställe som heter Cool As a Moose (googla det), det är typ en T-shirt/souvenirbutik med massa häftiga grejer! Känns som att det kan bli en del shoppande där i sommar, hehe.. 

Kan i alla fall säga att jag trivs så HIMLA bra här och efter jag hade varit i USA med mamma o pappa kändes det faktiskt lite som att komma "hem" när jag kom till Kanada, så knepigt ändå? Men det var så det kändes! Saknar och tänker ju såklart på alla där hemma, men önskar mer att alla var här med mig istället för att jag var där haha, om det liksom makear sense? 
Ska i alla fall försöka uppdatera lite oftare från och med nu, haha, men den som lever får väl se hur det går med det, haha! 

So.many.free.doors! Det fanns massa gratisgrejer på gatorna typ överallt i bostadsområdena som man bara kunde ta, men detta tog ändå priset haha!! Och det satt liksom en lapp på varje dörr som ni kan se där det stod "so" på en o "many" på nästa o "free" på nästa o "doors" på den sista, haha! Tyckte det var sjukt charmigt! Gen rörde dock på sig när jag tog fotot (panorama) därav hennes knepiga huvudform, haha. 


Ett charmigt litet minihus mitt bland alla skyskrapor i innerstaden.

Hannah gjorde margaritas och Demi lagade mat medan jag och Mattie slappade i soffan, alltså hur perfekt? 

Demi vid Niagarafallen.

Tiff, jag och Mattie. Och chipspåsen. Alltså mina älskade gamla roomies, så härliga tjejer! Holy Smokes for life!

Vi hittade ett bryggeri mitt i Toronto typ (vid waterfronten) där man fick en gratis rundtur och en kapsylöppnare! Och massa smaskig, färsk, gratis öl! Bl a hallonöl och apelsinöl, sjukt gott! 

Gick på en Blue Jays match också (baseboll obviously) där vi drack snuskigt dyr öl, skrattade åt namnen på spelarna (Coco Crisp, hihihi), sjöng med i ramsorna och gjorde vågen, sådär som man bara gör liksom! 

När vi gräver guld i USA

Sååå.. Efter jag tagit mitt pick och pack och dragit från Silver Star landade jag i Vancouver där jag mötte upp MoP på flygplatsen och vi styrde kosen mot USA och San Fransisco! 
Vi var i San Fransisco några dagar och levde lyxigt i deras Fisherman's Wharf! Vi åkte Cable cars, kikade på Alcatraz, åt på Bubba Gumps och cyklade över Golden Gate bron, days well spent så att säga! 

På sista dagen hämtade pappa ut bilen vi skulle åka runt i och vi började åka mot Monterey där vi hade en kort visit med svensk fika hos mors vänner och gick till akvariet i deras Fisherman's Wharf! Så coolt! Vi åkte på sjukt fina vägar, bl a 17 mile drive och Highway 1, så fint!! 
Sakta men säkert, med stopp vi olika städer, tog vi oss mot mitt enda krav på resan - GRAND CANYON! Det var SÅ häftigt och verkligen så sjukt mäktigt! Det är helt obeskrivligt och såg näst intill overkligt ut! Så värt resan dit! 

Efter vår grymma resa dit åkte vi ner mot Phoenix och San Diego, där vi även såg gränsen till Mexiko på vägen. Alltså SÅ fina vyer vi sett i dessa timmar i bilen, USA är sjukt vackert! 
I San Diego sa jag tack och hej till MoP och styrde kosen mot nya äventyr i Kanada igen! 
Att resa med mamma o pappa var sweet så att säga! Att inte dricka alkohol på hela tiden var nog det bästa med hela resan dock (skoja ba mamma o pappa hehhehee)! Men det kändes ändå lite som att komma "hem" när jag kom till Kanada igen och nu ser jag fram emot sommaren och allt som kan tänkas hända de närmsta månaderna! 

Pappa och jag på en Cable Car i San Fran, så häftigt och verkligen grym känsla att åka på utsidan av dom där i dom backiga gatorna i stan! Kändes så ovanligt att ha shorts på sig också, var är termosarna liksom?? 

Modersmålet och jag med en liten Alcatraz i bakgrunden. 



Tre små från trippen till Alcatraz. Cellerna, som man också fick gå in i! Det var en grym rundtur av hela fängelset! Sen är det jag som spelar baseboll i deras rastgårdar och den sista är på självaste ön. Så häftigt! 


Här är två bilder från när vi cyklade över bron. Vi hyrde cyklar och cyklade säkert vilse lite på något ställe, men det var så himla vackert och så himla värt det! Sista bilden är på brevlådorna till husbåtarna som fanns i hamnen där, sjukt häftiga husbåtar alltså, det var typ villor alltså!!


Lite bilder från Highway 1, SÅN jäkla väg  alltså! Man körde så nära kanten typ och mamma och jag försökte se valar i vattnet hela tiden, utan att lyckas speciellt bra (tror vi, men jag tror ändå vi såg en eller två valar). Mittenbilden är på en restaurang i bergen, sån utsikt! 

Söta Briggnerz vid havet någonstans, mamma var typ besatt av att gå/åka ner till havet hela tiden haha!

No words needed. Så sjukt vackert! 


Grand Canyon! Satt lite för nära kanten enligt mamma och det var faktiskt rätt läskigt om jag ska vara ärlig haha.. OCH hittade den finaste tröjan ever som jag blev dödsförälskad i och var tvungen att köpa. 

Vi kollade på både solnedgång och soluppgång vid kanten. Det var så sjukt kallt men utsikten liksom vägde upp allt det, det var helt otroligt. 

Såå, Grand Canyon var ju på min bucket list och nu när jag varit där har jag satt en ny sak där: ta mig ner till botten och upp igen! 

Solnedgång i San Diego på en strand där. Det var även längs den stranden jag tog en löprunda för första gången på typ fem månader, så sjukt nice ändå! 

Den här statyn var vid hamnen i San Diego och jag och mamma såg den på vår sista dag tillsammans på vår resa så den får även avsluta dethär blogginlägget, haha! 

Tack mamma och pappa för en grym resa i USA! 

With you in the middle

Halli hallå! Det har ju varit ett tag sen nu och är ärligt talat sådäääär sugen på att skriva om allt som hänt så tänkte köra på en så däringa liten bildbomb istället! Vilket jag även delar upp i tre olika inlägg haha... 

Börjar i alla fall med sista tiden i älskade Silver Star! Hela tripen till Silver Star var helt otrolig! Tiden gick dock lite för fort så slutet kröp upp på oss alldeles för hastigt.. Är helt klart nöjd med resan och är SÅ tacksam till mig själv att jag åkte dit! Träffade såna helt underbara människor och fick lära mig massvis och se sjuka vyer av detta underbara land! 
Det sorgligaste var dock att lämna det som varit mitt hem i nästan fem månader och säga hejdå till alla underbaringar.. Tror inte jag gråtit så mycket typ någonsin nästan haha!! Nää nu överdriver jag lite men jag var nog den som grät mest skulle jag tro haha, vem kunde tro det?? 
Jaja, här kommer bilderna som utlovat i alla fall! Del ett (och största delen) av mina bilder haha!!

Steph och Jarrods sista dag spenderade jag med dom och deras vänner. Vi åkte snowboard halva dagen och fat biking några timmar efter det, så sjukt kul och jobbigt! 


Åkte på en tvådagars road trip till Revelstoke med dessa dudes. Fr vänster på översta bilden har vi Paul, Sam, Scott och Sean som står bakom dom. Revy var det bästa jag gjort alltså! Så himla grym snowboardåkning med pudersnö upp till knäna och GRYMMA trails bland träden. Man kan säga att vi spenderade två dagar att åka i träden och jag lärde mig massvis när jag försökte hålla fart med killarna, haha! 


Sweet solnedgång med bärs, Sean, Mattie, Hannah och Michelle. Kan ju säga att vi gör lite mer än bara kollar på solnedgången haha!! Mysisar!

En dag hittade vi på Michael som tog massa bilder på oss när vi åkte. Enda hoppbilden som finns på mig så det lilla skuttet får faktiskt duga! 



En dag tog vi (jag, Kelsey, Scott, Tiff, Hannah och Mattie) oss an hiken till Alder Point, en dubbelsvart backe man var tvungen att hikea upp till i ca 30 min. Vi valde helt fel dag med solsken och ganska kass snö, men utsikten var helt fantastisk!! 


En dag hade vi (jag, James, Kelsey och Fritz) bestämt att köra bräda som små illrar, men snön var väldigt dålig så vi bestämde oss för att köra på en dagsfylla istället. Sagt och gjort, minipubrunda med en polaroidkamera blev våran dag! 

Vi hade en gangster night med tatueringar och boxarflätor. Här är Chris och jag looking cool. Kan ju säga att jah vaknade upp morgonen efter med tatueringar där det stod "no regrats" på bröstet och "made self" på fingrarna, och dom gick fasen ALDRIG bort!! Snacka om regrats!

Tiff, jag och Nicolai hyrde snowblades en dag och åkte runt och körde datten, SJUKT kul!! 

Åkte på ytterligare en road trip. Denna gången med Mattie, Tiff, Meg och Gabi och vi åkte till Sun Peaks! Det var sjukt kul bortsett från att jag blev lite för sugen på puder och åkte rätt in i träden och åkte på en MINST 20 minuter hike i världens djupaste puder så jag var genomsvettig och hade blodsmak i munnen. Men jag överlevde iaf och hade kul resten av dagen! 


Vi firade St Paddys day, typ en irländsk högtid och alla hade på sig grönt. Det var ett riktigt partaj och sjukt kul! På första bilden är det jag, John, Scott och Christoffer i bakgrunden. Och understa bilden är Callum bara så sjukt söt så den var tvungen att vara med! 




Brorsan kom och hälsade på i mitten/slutet av april och det var sjukt mysigt att han kom! Vi åkte mycket skidor, drack en hel del öl och gjorde kroppkakor som vi åt med svensk lingonsylt med massa härligt folk från staff accom. Helt klart ett lyckat besök från min sida! 




Samma dag brorsan lämnade mig kom MoP på besök! Vi åkte också mycket skidor (jag dissade dom på sista puderdagen dock hehehe) och åt god mat! Vi åkte även ner till Vernon en eftermiddag/kväll och kollade på massa fina sjöar och åt sushi som fick mamma att bli galen på pinnarna, haha! Sjukt mysigt att ha morsan o farsan på besök också!! 


Här är en av dom sista dagarna då vi hade en "scavanger hunt" där man fick en lista med 100 saker man skulle göra och ta kort på det, sjukt kul!! Det var jag, Calvin, Michelle och Dyllan i ett lag och vi kom faktiskt tvåa och vann en grym kylväska! Så grymma, haha!! Grymt kul dag! 

Min absoluta favorit på berget - Stardust. En dubbelsvart backe som var ganska tight i träden och som en halfpipe på vissa ställen, paradis!! 


Absolut sista dagen i backarna. Det var även en retro-dag, så man skulle klä sig i retrokläder så det gjorde jag! Allt jag hade på mig var kvarlämnat i staff accom av folk dock haha, så fult! Och kan även tala om att dom sista dagarna var jag rätt trött, hrmm haha, så att jag låg/satt och sov på liftarna var inte ovanligt haha!

Tror faktiskt att detta är en av dom sorgligaste bilderna i mitt flöde för tillfället. Här håller jag och Tiff på och packar, och ska inte ljuga, det var fasen ett helvete!! Inte ens nästan lite kul.



Två bilder från allra sista kvällen i älskade Silver Star. Alla hade typ massa mat kvar så vi hade ett stort knytkalas som var hur mysigt som helst. Alltså vilka mysisar jag levt med!