Don't look back in anger

Ciaoo!
Ska precis lägga mig och sova, sista natten i min första lägenhet away from home, som är belägen på 93-105 Quay Street i CBD Sydney. Hur sjukt är inte det egentligen!? 
Känner mig dock riktigt redo för att lämna Sydney för ett tag, vet att jag vill komma hit igen för några dagar, men just nu är jag redo för att dra vidare och se annat! 
Imorn drar vi, som jag tidigare nämt, till Shepparton i Victoria för att jobba på en farm. Jag och Georie åker imorgon och sen kommer Josse dit efter ca en vecka och joinar oss igen! Ser fram emot det sjukt mycket! Dagen idag har i princip bara bestått av att tvätta och packa, trodde aldrig mina grejer skulle få plats i min rygga, men än så länge funkar det! 

Tiden här i Sydney har varit helt underbar, när jag tänker tillbaka på allt som har hänt och alla människor vi träffat inser jag verkligen att även fast det inte alltid gått som planerat så har det alltid blivit bra ändå på något sätt! Längtar verkligen sjukt mycket tills när vi ska börja vår resa på östkusten, vi har bara varit här i ca 2,5 månad och vi har redan varit med om så mycket, så kan nog inte ens tänka mig hur mycket vi kommer vara med om på östkusten, I'm buzzing! 

La upp den här bilden på instagram förut, det var hur svårt som helst att välja de bilder som skulle vara med, har 
så många härliga minnen redan! 

En bild säger mer än tusen ord

Okej, jag vet att jag är helt värdelös på att skriva här haha, men ärligt talat så vet jag inte riktigt vad jag ska skriva.. Allt är bra med oss här, just nu lever vi bara livet och försöker göra lite turistiga saker här i Sydney innan vi tar vårt pick och pack och drar till nästa ställe! Vi åker på fredag kväll, bokade bussen idag så på fredag bär det av till Melbourne för att ta oss vidare till Shepparton där vi ska försöka oss på att plocka lite äpplen och päron på en farm ett tag! 

Tänkte såhär att eftersom jag inte riktigt vet vad jag ska skriva så lägger jag upp lite bilder istället, det får fasikens duga! 

Harbour Bridge en molnig dag i vår tillfälliga hemstad. Josse, Georgie och jag har kommit fram till att den är rätt ful ändå haha, den ser liksom inte klar ut.. 

Tycker det är så häftigt att byggnaderna är nästan ända inpå vattnet. Här står jag i Circular Quay med operahuset bakom mig.

Här är det, det kända operahuset! Vet inte riktigt hur många bilder jag har på det, tror jag tar en bild varje gång vi är där nere haha...

Josse och Georgie kramas loss som turister utanför operahuset. Här är alltså utsikten över staden från operahuset.

Vi drog till botaniska trädgården och klättrade i lite träd och sånt, sen såg vi skylten på sista bilden hehehe..

Vi hittade också några häftiga bambuträd eller vad det var, det var iaf inristningar överallt!

En lördag drog vi till Glebe market i mysiga, älskade, lilla Glebe. Det var huuuuur mysigt som helst, jag älskar verkligen marknader! Synd bara att man har begränsat med pengar, ville typ köpa allt...

Här är Victoria Park, här stannade vi och solade efter marknaden, livet kan ju vara värre ibland liksom!

En dag drog vi till en gratisfestival i The Domain Park, det var huuuur mycket folk som helst och stämningen var helt sjuk, bra kväll!

Den "vackra" Habour Bridge från en annan vinkel, vi drog nämligen till The Rocks som är den äldsta delen av Sydney, supermysig stadsdel!

Lite mer bilder från The Rocks. Målet med hela utflykten dit var denna restaurangen, Pancakes on the Rocks, shitpommes alltså vilka pannkakor, helt freakin' underbara. Fick dock ingen bra bild på dem då vi högg in ganska snabbt efter jag tog denna bilden haha..

Prince Alfred Park by night, det är parken närmast vår lägenhet, tar väl ca 10 min att gå dit så vi går dit ganska ofta och solar o så. Denna bilden tog jag när vi hade en BBQ där med alla tjejerna i lägenheten! 

Darling Harbour, ser kanske inte så mycket ut på den här bilden, men det är superfint där, speciellt på kvällen då det är ljus från alla barer och restauranger och så! 

Här har vi några bilder från när vi hängde på Bondi Beach för några dagar sen, kan ju säga att jag har spenderat fredagar på värre ställen! 

För några dagar sedan gjorde vi beach walken från Bondi till Coogee, så himla fint och härligt att gå längs vattnet hela vägen!

Lite bilder på staden från Circular Quay, Harbour bridge och operahuset på kvällen. Allt är så himla fint på kvällen med alla ljus och så, mysiga Sydney! 

Här om dagen drog vi till Blue Mountains, det var så sjuuukt vackert och man kände sig så himla liten när man kollade på utsikten haha, så freakin' mäktigt!

Det var iaf en liten mix av bilder och så, lite knäppt inlägg, faktiskt det värsta jag skrivit tror jag haha... men det är så svårt att förklara allt, man måste nästan vara här för att förstå hur det är, men alla tjatar så mycket om uppdatering så här är den! Det är iaf AWESOME här, vi lär oss så mycket precis hela tiden, önskar verkligen att jag kunde förklara allt bättre! Ska verkligen försöka uppdatera bättre när vi är på östkusten sen, saker och ting i Sydney har ju blivit vardag nu så det är så svårt att förklara hur det är..

Back to the future

Ciao! 
Julen här i Sydney var huuuur mysig som helst! På julafton var vi på Café Svensson, ett svenskt café, med vår engelska roommate Georgie och käkade julbord! Det är helt sjukt hur man uppskattar allt så mycket mer här haha, julskinkan, sillen, Janssonen, gröten och JULMUSTEN har aldrig varit så värdefull haha! Och shitpommes, knäckebröd fick vi också, alltså huuuur gott!? Och hur vardagligt, skitkonstigt att dom inte har det här! 

På juldagen var det iaf dags att fira jul på riktigt, lite julklappsutdelning och sånt! Alla var hemma (alltså alla roomies = tyskarna Josie och Elisa, Georgie och vi tre) och vi gjorde en underbar frulle med pannkakor, frukt och smält choklad, smarre! Kanske inte en så traditionell julfrulle men ojojojjjjj vad gott och mysigt det var! Julen här var verkligen annorlunda men den var så himla härlig ändå! 

Amanda och jag gjorde hemgjorda köttbullar någon dag innan jul, skapade ju lite julkänsla iaf!


Här är vår otroligt stora julgran och våra julklappar under, vissa hade fått julklappar hemifrån men vi såg till att alla hade något att öppna genom att vi hade "Secret Santa", supermys!


Skypeade med min söta familj på julaftons kväll. Så himla mysigt och härligt att se dom alla samlade inför jul, synd bara att dom var tvungna att sakna mig så mycket, hehehehe...

Här är vår underbara juldagsfrulle, vi drack sparkling wine till det och, oh lord, det kändes så lyxigt och var så gott!

Ajuste, igår var det nyårsafton! Vi började vår kväll med att åka till Circular Quay (där operahuset är) och tog en drink, vi insåg ganska fort dock att vi inte skulle få en bra plats att se fyrverkerierna där så vi drog till Tom, en av mina jobbarkompisar, som hade fest i hans hus, det var skitkul! Vid tolvslaget gick vi till parken vid hans hus där vi kunde se Harbour Bridge och fyrverkerierna och SHITPOMMESJÄVLAR vad häftigt det var! Stämningen var helt freakin' amazing och jag har aldrig sett något så coolt alltså, tog tyvärr inga bilder med mobilen dock haha... Förresten, kändes ju svinskumt att vi hade 2014 i typ 10 timmar innan det blev 2014 i Sverige haha, det här med tidsskillnader är ju mindblowing om man tänker på det...

Snodde en bild från Amandas facebook och även om det är en awesome bild så gör den inte fyrverkerierna rättvisa, måste åka hit igen och se dom igen någon gång senare i livet!

Förresteeeen, kom på att jag inte har visat lägenheten alls så jag bestämde mig för att ta lite bilder och visa hur vår otrooooligt lyxiga lägenhet ser ut! 

Detta är det första man ser när man kommer in i unit 38 på 93-105 Quay street, blir en del skor när man delar en lägenhet på 8 pers!


Här är vårt kök, this is where the magic happens så att säga, bara två av plattorna funkar, temperaturen på ugnen får man gissa och diskmaskinen är kackerlackornas hem, men maten blir alltid utsökt!



Här är det stora rummet, vardagsrummet, i fåtöljen ligger Georgie och myser för fullt! Totalt är det tre rum, tre  badrum (båda sovrummen har sitt egna badrum med dusch o så), ett rum med tvättmaskin o torktumlare och en städskrubb, låter dock större än vad det är haha!

Här är vår balkong, utsikten är så vacker, vi ser ett parkeringshus och en bakgård!



Här är vårat rum, det består mest av två våningssängar och en garderob med en superstor spegeldörr. Som sagt, det var nyårsfirande igår så alla är rätt slöa, Amanda och Josse ligger och sover i sina sängar haha! Jag har överbädden i den andra sängen och ovanför min kudde hänger en liten docka som mamma packade ner utan att jag visste om det haha, så sött! 


Kände att jag ville slänga in en bild på mig i detta inlägget också, här är den obligatoriska bilden i spegeln på toan, jag jobbar på brännan alltså, eftersom jag har jobbat som bara den så är jag faktiskt blekast av oss alla... 

Well, detta blev ett ganska konstigt inlägg, men vad gör det om 100 år? Sending some love from down undah!