Ooooooh we're halfway there

Nemen tjenare tjenareeee! 
Alltid lika svårt att veta var man ska börja, men jag börjar där jag slutade tror jag, alltså med Whitsundays.
Vad kan man säga om det då? Ja, att det var riktigt nice! Whitehaven beach var alldeles underbart vacker och på båten var det skönt häng och god mat (lyxmat för en som bor i en van och lever på vidrig burkmat i vanliga fall)! Vi seglade, festade, minglade, snorklade på barriärrevet, käkade, solade, hoppade från båten och lite sånt smått och gott! Riktigt nice, och vi hade riktig tur med vädret!



Här har vi lite bilder från Whitehaven beach, som ni ser var vi ganska många på båten, men hittar ni mig på alla tre bilder kan ni få en kram! 

Hmm vad hände efter Whitsundays? Joo, vi drog till Mission Beach då jag och Amanda skulle göra vårat skydive där! Men då tog vår tur med vädret slut så skydivet blev inställt pga vädret.. Men det är lugnt, för vi fick boka om det och ska göra det imorgon istället! Skönt att dom inte låter en göra det när det inte är perfekta förutsättningar också, visar ju att dom är noggranna! Men imorn får vi hålla tummarna för att det blir av, är så himla taggad!! 

Sen kom vi fram till Cairns. Luftfuktigheternas stad typ! Och vilket väder vi hade när vi kom hit haha.. Spöregn, spöregn och åter spöregn! Mysigt kan man ju tycka, om man inte bor i en van! Men Cairns är himlans fint annars, det är verkligen en riktig semesterstad, och det är väl hit jag skulle ta min familj typ. 

Här är typ den bilden jag har från Cairns än så länge.. Eftersom Cairns är vår slutdestination på kusten är det här vi behöver sälja våran älskade Pål-Francis så han kan göra någon annan backpacker lika lycklig som han har gjort oss! Här sitter vi och skriver på lappar som vi sedan hängde upp på typ alla hostel i Cairns centrum, perfekt aktivitet när det regnar! 

Efter några dagar i regn-Cairns blev vädret bättre och det var dags för vår femdagars dykarkurs att börja. Och, SHITPOMMES OJOJOJ, vad nice det var! Kursen började med två dagar i klassrum och dyk i en pool, vi gjorde lite prov och lite övningar och sen var det dags att åka ut på en båt i barriärrevet i tre dagar för att dyka lite mer. Och båten var helt otroligt nice på båten alltså, gjorde nio dyk totalt på tre dagar och fick alldeles underbar mat (alltid något om maten alltså)! 
Man fick alltid dyka med en dykarbuddy och jag hade typ världens bästa buddy, en tjej från England som heter Jennifer, så skön! 
Vad kan man säga om själva dykandet då? Ja, helt freakin' amazing och underbart! Man fick ju lära sig att prata på annat sätt än att använda sig av munnen och man kan ju säga att en del asgarv uppstod när jag och Jennifer försökte förklara saker för varandra med handgester som var helt självklara för en själv! Vi fick även se bl a hajar, sköldpaddor, jättemusslor, rockor, skitstora fiskar och pyttesmå fiskar. Helt underbart alltihop, är så himla glad att jag gjorde det! Och nu vill jag åka på massor av dykarsemestrar, det är så himla härligt! 

Här har vi en bild på gänget på båten. Vår instruktör Tracy ligger ner längst fram och hon var en helt otrolig instruktör, man kände sig aldrig nervös eller rädd, hon var så himla lugn och bra! Och hittar ni mig så ser ni min buddy bakom mig, himlans skön brud alltså! 

Och vad hände igår då? Jo, vi gick ut med dykargruppen för att ta lite drinkar och vi hamnade på en klubb typ. Och vilka träffar vi på klubben om inte Bobbie och Lucy, två av medlemmarna i G Unit från Fraser Island! Tror nog alla på klubben hörde våra lyckoskrik när vi stötte på varandra, och imorgon flyttar vi till deras hostel för att hänga med dom i några dagar, livet är rätt okej ändå och nu ska vi njuta av sol-Cairns i några dagar innan vi drar vidare!