Strange things have happened here

Hej hej, hemskt mycket hej! 
Hääääär händer det grejer!!! Eller nja, det beror ju på vad man jämför med hehehee.. 
I alla fall så gick jag ju på den där sangriakvällen på hostelet och, shitpommes vilket hostel, och VILKEN SANGRIA!! Mumsimumsi! Safe to say at det blev en del där alltså haha.. 
Dagen efter det (i torsdags) hade jag en riktigt chillig dag. Jag och Michelle drog ut o åkte några timmar, hade dock ingen bra magkänsla så avbröt vid 2tiden och så drog vi ut och gick med snöskor istället! Sååå jobbigt och skumt haha, men kul! Tänkte ta en lätt runda men den var typ 5km och asjobbig, men vi överlevde, utan vrickade anklar osv, och shit vad fint det var också, är verkligen helt kär i det här stället! 
På kvällen tog vi det rätt piano, vi var ett gäng som kollade på film i källaren - the maze runner fick det bli bara för att jag inte hade sett den haha, everything to please me hehee! 

Igår dåååå, vad hände då..? Jooo jag och Michelle tvättade och lagade mat och jag bakade bröd på förmiddagen, det är så mycket folk här så köket är knökafullt på kvällarna så vi tänkte vara lite smarta o passa på medan alla andra var ute o åkte, clever ladies alltså! Sen drog vi iaf ut och åkte några timmar igen, och VILKEN KÄNSLA jag hade alltså, kändes så sjukt bra! Så börjar våga mer o mer nu, nästan så jag borde sakta ner lite haha! Hoppar lite smått o har mig! 
Sen var det iaf dags för mig att dra iväg på första dagen på jobbeeeet, whaaaaat!! Äntligen haha.. Men det gick bra! Det var väldigt lugnt och dom kunder som väl kom in gick bra, och telefonsamtalen som kom gick också finfint, kändes bra! 
Slutade iaf runt 20:30 och när jag kom tillbaka till huset var det full fart och fest här, så det var ju bara att svida om och knäppa första! Vi drog till 1609 (en bar/restaurang här) då dom hade premiär, vi dansade och tog tequilashots och, hejsanhoppsan, så var jag på en efterfest i en stuga i närheten av staff accom! Riktigt bra kväll! Somnade även på efterfesten (läs: vägrade gå hem i kylan då jag enbart hade på mig en tisha) så kom hem i morses vid 10tiden, tog en powernap innan Jo ringde o väckte mig och ville ut och åka! Sagt och gjort, jag, Jo, Sean och Steff drog ut på några åk. Hade en ASBRA känsla idag igen, men valde att avbryta efter typ 1,5 timme då jag var redigt trött haha! 

Och nu då? Jo jag sitter här o lyssnar på musik. Har precis duschat och ska snart sticka iväg till jobbet, går min första stängning idag så jobbar 16-22, vilket känns som ett helt okej pass alltså! 

Hoppsan sa, vilket inlägg det blev haha!! Aja, dom som vill läsa gör väl det antar jag, ciao! 

Alltså såhär ser det ut i princip varje dag, tänk att det bor folk där under molnen o dom har värsta molniga dagen o vi ba NÄÄÄHEEE strålande sooool!


My outfit, känner mig fortfarande som en riktig noob dock haha..

Detta är en av mina favvisar so far, detta är inte en riktig backe utan mer transportsträcka, men det är bara SÅ FINT!!

Finaste brädis <3

Mycket bilder på fötter, but hey, you like it! Här är iaf snöskorna, jäkligt häftiga prylar alltså! Svinjobbigt att gå i djup snö!

No words needed alltså.

I backen här om dagen, vilopaus på ytterligare en ASFIN plats, finns gott om sådana platser här alltså..

Och vi avslutar detta mördarinlägg med en bild från igår. Här är jag och Lachie, men jag kallar honom Lucky Luke, it's just easier!

Since you've been gone

Nämen tjenaretjenare!

Nuuuuu hörrenini har jag minsann satt igång! I måndags hade jag och Sara träning, egentligen skulle en tredje tjej (Casey) vara med också men hon var någon annanstans eller whatever! Iaf så fixade vi kontrakt o så och sen gick vi igenom lite om ticket sales specifikt i tube town och, oh lord, det känns som att det är SÅ mycket att lära sig!! I tube town ticket office säljer vi i princip alla biljetter så vi måste lära oss typ ALLT! Man kommer ju såklart lära sig efterhand men just nu känns det väldigt långt bort haha.. Det som känns läskigast är typ att svara i telefonen haha, eller om något barn skulle försvinna eller tappa bort sina föräldrar.. Vi måste ju liksom vara proffsiga, men aja, det löser sig nog haha! 
Efter trainingen drog jag, Michelle, Sara och Cecilie in till stan och jag fixade min bank, köpte hjälm o brillor, köpte käk och massa bärs! Så nu är planen att jag ska slippa åka ner till Vernon igen inom närmsta framtiden haha! Det är bara sån effort!! 

Igår sååå hade vi orientation. Dom berättade typ allt om allt.. Typ customer service, säkerhet och policys osv! Han skrämdes rejält med bilder på skador alltså.. Typ bilder på brutna anklar från snowshoeing och typ vrister osv, och en snubbe som hade fått en skida genom benet(!!!!), inte nådigt alltså!! Lär ju knappt våga åka nu haha, att skada sig här skulle ju vara det värsta EVER (pepparpeppartaiträ)!
Efter det var det staff sale, men har ju typ allt så köpte bara två till mössor (hehe har 7st nu), en par vantar med liners (tunna innervantar) och en halsduksgrejsimojs man har när man åker i backen. Sen var det middag på The Red Antler - en av restaurangerna här, gratis mat smakar alltid bäst, eller hur heheheee? 
Tog några bärs o något glas vin o några bärs till hehee, så det var lite segt att gå upp 06:30 i morses, men hey, jag är rätt tuff! 
Så idag var det training för dom som kommer vara utomhus i tube town, jag o Sara o Casey skulle också vara med på det, men det kändes mest segt då det var typ 40 sidor att läsa igenom o grejer.. Men är SÅ glad att jag ska jobba inomhus, verkar helt stört kallt att jobba utomhus! 
Men nu har jag käkat lurre och ska iväg på lite mer training nu, sen ikväll är det sangriakväll på hostelet typ 5 min härifrån, kuuul hihihi!! Ciao!

Typ världens sämsta bild på vår kundvagn när vi shoppade här om dagen, den var helt sjukt full haha! Har nog mat för hela månaden, MINST! 

Nicolai, jag och Nils igår i vårt bärsdrickande/kellyclarksonlyssnande. Mys!


Oh, and a bottle of rum

Halli hallå vänner! 
Helgen har kommit och den har gått! Och fy farao, vilken helg alltså! Det har varit SÅ HIMLA BRA! Har fått två dagar med snowboarding och det känns superhärligt, i lördags var vi ett gäng som möttes upp vid 8:30 då liftarna öppnade och drog ut direkt! Första åket är ju typ alltid lite ringrostigt så jag bara ramlade hela tiden!! Pudersnön gjorde inte direkt saken lättare kan jag ju tala om haha! Fastnade hela tiden!! Och gjorde en riktig 360vurpa! 
På eftermiddagen tog jag en promenad i det fina vädret, finns typ en runda där man kan gå med snowshoes, åka fatbiking (typ snöcyklar med SJUKA däck), promenera och åka längdskidor med hundar. Så stört fin omgivning så naturmänniskan i mig var ju i extas!
På kvällen sen var det fest, skulle vilja säga att jag tog det lugnt, men icke sa nicke, något här uppe bara gör att ölen slinker ner så lätt! Men tog mig iaf upp i morses (okej typ 10), käkade frulle och drog ut och åkte! Kan ju tala om att det var faktiskt bättre än många andra! Åken idag gick bättre, jobbar på självförtroendet just nu så kanske jag vågar leka lite sen.. Hoppade en gång idag dock och det gick asbra, så I'm getting there! 
Imorgon börjar jag jobba lite smått, träning mellan 10-12 sen har jag, Sara och Michelle fixar skjuts in till stan och sen är det jobb tisdag och onsdag igen, exciting!! 
Nu ska jag ta mig upp från golvet och lämna tillbaka min otroligt fina hyrhjälm, sen ta en dusch o vara lite social. Är HELT slut alltså haha, träningsvärken är ett faktum - i HELA kroppen (t o m armarna??)!!

Har gjort mig riktigt hemmastadd nu, hängt upp tomtemor (som jag har med på alla resor tack vare att mamma smög med den till Aussie) och min fina present jag fick från min fina Lisa innan jag åkte! 

En bild från första skiddagen, åkte runt med Michelle, James och Alex för det mesta, och en snubbe som heter Dave! Grymt att åka med skidåkare om man tappar farten hehe, synd om dom som fick vänta på mig hela tiden bara haha! 

Här är tre bilder från min lilla promenad, nu kanske man tror att jag är värsta masterphotografer, men kan ju säga att det är OMÖJLIGT att inte få bra bilder här haha! Omgivningen är STÖRD! 

Två småttiga bilder från idag. ÄLSKAR mina boots, min bräda och min jacka alltså, allt funkar så bra! Men ska köpa en hjälm och egna goggles imorgon så jag kan se riktigt cool ut! 
Idag slirade jag runt med Steff, Sean, Jo och Dennis! Skönt att se att jag inte är den enda som ramlar lite haha, vi var nämligen fler snowboardare idag! 

Hon var den som alltid sprang fram och tillbaka

Nämen vaaaaa!? Här kommer ett till inlägg!! Jag har blivit så bra på att blogga haha!! Ska försöka fortsätta såhär nu, bara ni fortsätter läsa! Kanske inte kommer vara så intressant när jag väl börjar jobba men skitsamma! 

Har iaf gjort mig hemmastadd på riktigt nu och packat upp väskan och hängt upp kläder och lagt ner i byrålådan jag har osv, känns bra! Har ju varit här i ca en vecka nu (eller ah, 5 dagar) men har inte hunnit packa upp!! Har haft sååå mycket annat för mig, typ som att umgås med andra människor och titta på när dom lagar mat, för det har jag varit rätt dålig på också hehehe.. 
Men nu har jag iaf bestämt mig för att stanna i rummet jag har fått (tänkte byta först då detta har lite sämre förvaringsutrymmen), detta är lite billigare och har ju grymma roomies och fixat awesome förvaring nu så allt känns helt klart tipptopp!

Och nu för er som verkligen orkar läsa haha: 
Får många frågor om typ vad jag gör, hur det ser ut, när jag börjar jobba, vad jag ska jobba med osv, så tänkte jag ska förklara allt! 
Byn är rätt liten, finns kanske tre restauranger/barer + två till snabbmatsställen, två skidbutiker, en matbutik och såklart caféer och uthyrningsställen osv! Och massa boenden såklart!! Finns även en annan del av byn, där jag kommer jobba, där dom har två till restauranger, en bowlinghall, en skridskosjö och såklart TUBE TOWN (där jag kommer vara)!
Tube town är i princip innerslangar som man kan åka på ner för en speciell backe (tänk typ skara sommarlands vattenland där dom har ringar man kan åka ner på fast på snö), och till det och till skridskoåkningen ska jag sälja biljetter! Så jag kommer alltså vara inomhus, vilket är SÅ skönt då det blir rätt kallt här, förväntar oss upp mot -20 på onsdag.. 
Jag börjar dock inte jobba förrän typ 30e vad jag förstått det som, så veckan här utan jobb har blivit till två nu! Har däremot träning på tisdag o onsdag o en till dag innan vi sätter igång, och snön är även på topp här så vi kanske öppnar tidigare! Den som lever får se, eller hur? 
Så vad jag gör med dagarna nu då? Eeh vem fasen vet, tiden går fort iaf! Har varit i stan och handlat MASSA mat så jag kan laga mat, kör på vegetariskt här enbart pga att det är mycket lättare att förvara typ bönor o sånt än kött! Har även bakat bröd, både själv och med Tom (en kompis från nz)! Har startat ett 1000bitars pussel med några, vilket fortfarande inte är klart.. Och imorn tjuvöppnar backarna för en helg!! Så lördag och söndag blir snowboarding för hela slanten och på måndag ska jag till stan och fixa banken o shoppa lite till saker som jag missade, typ plåster o annat nödvändigt skit.. Och sen på tisdag börjar jag ju lite smått! 

Såååå kort sagt: allt är ASBRA här och jag trivs så bra, den lediga tiden här har gått SÅ fort så när vi väl börjar jobba lär det ju gå ännu fortare (oh no)!! Och som brorsan frågade: "är dom andra barnen snälla mot dig?", haha, svaret är JA, alla barnen är supersnälla! Idag fyller Gene år och imorn min buddie Nicolai så i helgen är det partyyy! Kommer även en buss med nytt folk imorn så det blir lite personalfest på köpet! 
Nä, nu ska jag göra något vettigt, ciao! 

This mountain is my home

Är lite för lat för att skriva något just så ni får nöja er med lite bilder och mitt ord på att allt är finfint här! 

Utsikten från frukostbordet.

Det mesta av byn.

Utsikten från botten av tube town-backen.

Beerpong här om dagen, spelade mot Laurids och Alexander med Tom, vann SÅKLART!

Monopolspelande här om dagen, vi spelade i typ 4h och det slutade med att vi fick avbryta ändå, haha! 

Jag och min lille vän Michelle.


En annan del av byn.


Mitt rum, lite stökigt just nu då jag inte har packat upp och organiserat mina grejer än heheee!

Bakade lite bröd här om dagen, hey you know me, haha!! Har även hjälpt Tom att baka en hel del! 


Jag och min ASFINA bräda, längtar tills jag får åka!! 

Jag är kär, nuff said.

I det där lilla huset är min nya arbetsplats, där jag kommer sälja biljetter till tube town och skridskoåkning! 

Några snubbar fick pepparkakshusgrejer idag så vi dekorerade massa, wiiie, snart jul!! 

Tell everybody I'm on my way

Halli hallooooo! Just nu i skrivande stund sitter jag på bussen från Vancouver till Silver Star! 
Har ju bott en vecka i Vancouver och har under den tiden sett MASSA fint och köpt världens finaste snowboard och boots, kan knappt vänta tills jag får börja använda mina grejer!! Dock öppnar nog inte liftarna förrän den 21a (tidigare än beräknat dock, 26e var första bud) så kommer ju ha några dagar där uppe innan jag kan åka... Menmen, den som väntar på något gott va? 

Dom senaste dagarna har jag varit på två olika daytrips med hostelet! I fredags var vi i Quarry Rock park, vilket var HUR COOLT SOM HELST! Det var ganska tuff stigning dock, mindre roligt när man knäppt ett par öl kvällen innan hehehe.. Men utsikten och allt var SÅ värt det! Träden är helt sjukt stora här i Kanada alltså! Och det fick vi även se igår när vi var i Lynn Canyon park, det var typ en hängbro som var SÅ högt upp i luften alltså, och sen var det typ en lång promenad, så härligt! Var lite bakis då också men I made it! Och det var så värt det!! 

Dessa bilder är alla från Quarry Rock hiken, synd på dimman, men det var helt sjukt fint alltså!!


Här är en bild på alla oss som var på Quarry Rock hiken på look out pointen, en mysigt litet gäng! Jag är i mitten där någonstans om ni vill se mig heheee!

Bara för att ni inte bara ska få naturbilder så får ni en bild på den sjukaste shot/drink jag någonsin förtärat! Det var en tequilashot, en jägershot, en vodkashot, ett glas med redbull o i botten på själva kannan är det tranbärsjuice! Så när man tog tequilashoten så föll jägershoten ner i redbullen och när man tog den föll vodkashotten ner i tranbärsjuicen, puh, vilken genomtänkt grej!! Men ni kan vara lugna, jag drack inte allt det där själv haha! 

Här är en bild på alla vi som var på trippen till Lynn Canyon Park, 64 pers var vi och den största gruppen hittills! Hittar har ni min respekt alltså, eller ah, så svårt är det nog inte ändå.. Men good luck!

Lynn Canyon Suspension bridge.

Alexander, jag, Brandt och Patrick. Alex och jag är på samma ställe här i Silver Star men Brandt och Patrick är på andra ställen, vilket är assynd.. Härliga människor med andra ord! Men har ju fortfarande Alex iaf!! 

Vancouver från färjan.


I'm coming up


Nämen tjenare tjenareeeee! 
I'm aliiiiiveeee!! Allt här är bara fiiinfiiiiint! Jag och mina danska killar fixar o donar o turistar oss osv, igår fixade vi SIN-nummer och SIM-kort, vilket vi behöver för att kunna jobba (eller ja, SIM-kortet är väl inte nödvändigt för jobbet, men det är ju bra att ha ändå, eller huuuur?) och sen drog vi till Stanley Park och knallade runt där i regnet, så fint ändå! 
Idag drog vi iväg på en trip som hostelet anordnat, till UBC och Pacific Spirit Park, typ en regnskog och det var såååå fint!! Tog dock inga bilder för det såg bara ut som en helt vanlig skog på alla bilder.. Booooriiiing!! Det var jättemånga fina hundar där som sprang omkring löst också, alltså så mysigt!! Älskar kanadensarna alltså, dom bara låter vovvarna nosa o busa o ha sig, mysarna!! 



Tre små bilder från Stanley Park, så svårt att fånga allt vackert på bild!! 

Jag och en av danskarna, Dennis, i baren igår kväll. 


En kanadensisk 25centare, med ett klistermärke på dåråå, men tyckte det var så fiiint! Det är typ något minnesmärke för något krig eller något såntdär tror jag, tjejen med kollen! 

En bild säger mer än 1000 ord


Jag är framme, allt har gått bra och jag mår bra! 
Ligger just nu i sängen och ska försöka sova (se bilden why it might get hard) klockan är snart midnatt här fast den är typ 9 hemma, skumt! Sov rätt mycket på planet också, men är rätt trött ändå som tur är, man vill ju liksom hamna rätt så fort som möjligt! 
Så nu är det dejt med kudden, skriver mer nästa gång! Pusssss

Det här är inget farväl, men det är dags att gå

Nu så, nu börjar verkligen kännas mer och mer verkligt.. Avskeden börjar krypa sig på och har sagt hejsvejs till flera av mina kära vänner redan..

Det närmar sig verkligen så nu har jag gjort mitt sista arbetspass och sagt tack och adjö till det härliga Mio-gänget.. Tårarna letade sig allt fram mot slutet när jag sagt hejdå till allihopa och sparat min finfina vän Amanda till sist, börjar nog förstå vad som är i görningen nu..
Men alltså Mio-folket är ju bara ett SÅ jäkla härligt gäng!! Kommer sakna dom så mycket, och pressen är ju stor på mina framtida jobbarkompisar att nå upp till nivån där ribban nu är satt alltså! 

Närmsta framtiden nu då ser ut på det sättet att det blir god mat, kompishäng, familjehäng, musikal och HOTELLFRUKOST!! Och okej, en del packning också... men det har jag rätt bra koll på efter lite hjälp av lille Amanda! 

Här har ni lite bilder från olika partajer med mina kära Miosar, dom är så fina att jag finner knappt några ord för att beskriva dom förutom typ #AWESOME ✌️✌ (okej, Sara hade man kunnat vrida emojis så vet du hur jag hade vridit dom där händerna!!)










Home is where the heart is

Tjolahoppsan! 
Nu är det såhär... Att jag är sämst.. I mitt senaste inlägg - i mars - lovade jag att lägga upp bilderna från Afrika. Nu är det november, and still no pictures! Jaja, dom kommer säkert tids nog! 
 
Jo, anledningen till att jag kikar in och skriver några rader här nu är för att jag är på väg på en resa, IGEN! Lite längre denna gången och nu är kursen satt mot Kanada! Eller närmare bestämt, Silver Star mountain resort! Jag stannar först i Vancouver i en vecka innan jag sätter mig på bussen upp till skidorten som blir mitt hem till och med en bit in i April (vad jag vet än så länge).
I Silver Star ska jag jobba med ticket sales i deras tube park och bo i deras staff accommodation, mer än så vet jag faktiskt inte.. Det lär ju förhoppningsvis bli mer klarhet i detta när jag väl är på plats, I'll keep you posted!
 
Så om exakt en vecka sitter jag på planet på väg till mitt byte i London, där jag ska träffa på två danska killar som flyger samma flyg som mig från London till Vancouver! Så just precis just nu är jag ärligt talat riktigt stressad.. Men det är en konstig stress, för jag har INGEN ANING om vad det är jag behöver göra!? Eller jo, jag vet ju att jag behöver tvätta och packa och införskaffa mig lite saker och så.. Men utöver det känner jag mig som ett totalt kaos, så jag gör lite så som vem som helst hade gjort i mitt ställe - skjuter upp precis ALLT!
 
Wish me luck, nu sticker jag och tränar i hopp om att väskan provpackar sig själv! Ciao!
 
Sist jag var på långresa, med mina fina girls. Nu kommer jag stå själv med händerna i fickorna och fatta nada vad jag gett mig in på... spännande!