Two bottles whiskey for the way

Tjäna tjäna!

Allt är fortfarande baraaaa bra här! Jag jobbar, hikear och bikear (okej det där lät mycket bättre i mitt huvud än i skrift men whoo caaares!?)!
Förra torsdagen drog jag och Cal ut på en cykeltur till Cheakamus, vilket är typ en "förort" till Whistler. Det var typ 9km dit och sen cyklade vi runt där ett tag innan vi cyklade hem igen. Så det blev ca 3 mil allt som allt! Safe to say att jag var rätt död efter det haha!! Men det var sjukt fint så totalt värt det! Och ingen vila för Elin Briggner här inte! Det var bara att ta sig in i duschen och fixa iordning sig för vi hade minsann bokat en sushidate på en av restaurangerna här! Så jag, Sam, Nicole, Sarah, Averi och två av Averis vänner festade till med en trerätters och sake margaritas med jordgubbssmak, SÅ.HIMLA.GOTT!! Vi drog iaf vidare och köpte billigt vin på en pub och bara snackade, mycket trevlig dag och kväll om jag får säga det själv!

Annars har det inte blivit så många knop gjorda alltså. Har jobbat en hel del och bara njutit av mina vänners sällskap typ, haha!
I söndags drog jag och Nicole upp på berget och skulle ta en liten hike där uppe, men IKKE sa Nikke, dom hade fått 40cm snö natten innan så det var lavinvarning - i mitten av juni!?!?? Sjukt ju!! Vi roade oss iaf med att åka lift, vilket var sjukt mycket roligare än det låter, haha! Det var så konstigt att vara på den utan snowboard och åka nedför!? Plus att utsikten var sjukt fin! Fina, fina Kanada!
På kvällen sen drog vi till Sarah för att kolla på Hitta Nemo för att förbereda oss för Hitta Doris som vi skulle se på tisdagen sen. Men det slutade med att vi mest drack vin och pratade, inte mig emot dock!

Oooch i torsdags denna veckan firade vi midsommar!! Skulle firat i fredags egentligen men jag jobbade då så det fick helt enkelt bli andra bullar! Såå Michelle, Steff och Cayleigh kom hit och vi åt sill o potäter o jordgubbar och drack snaps med snapsvisor och det spöregnade ute men jag och Michelle hade klänningar på oss, precis som det ska vara!! Sarah och Meg joinade in också och vi drog ut på äventyr i byn och det var sjukt kul! Långt ifrån en traditionell midsommar, men det var en riktigt bra kväll ändå, haha!

Asså dom har sjukt söta skyltar överallt här! Gillar den nedersta skarpt, alla väjar för björnen!
Vi hittade en hängbro, alltid lika häftigt! Satt på kanten bredvid hängbron med stupet rakt nedanför vilket var sjukt mäktigt! Tur att inte morsan såg, hon hade väl tyckt att man var dum i huvudet igen...!
Fina, underbara natur.
Nicole, mina pulled pork miniburgare och min bärs en solig dag på BG Grill, mer såna kvällar tack!
Fiskgraffittin under en bro där jag tar många promenader, så fint!
Liftturen ner för berget, så konstigt och SÅ fint! Man ser Green Lake på nedersta bilden och den är verkligen SÅ grön! På den sjön är också Whistlers flygplats placerad och flygplanen landar och lyfter från sjön!
Sarah, Nicole och Sam när vi kollade på film! Eller, ah, drack vin och pratade med Hitta Nemo i bakgrunden..
Sill och potäter såklart!! Dom säljer "swedish pickled herring" i vår vanliga matbutik här faktiskt! Sjukt dyrt men det är ju bara midsommar en gång om året! Senap och löksill fick det bli! Och jordgubbar såklart. Och gräslök.
Redo för snapsvisorna, haha! Att höra engelsktalande försöka säga "sjung hopp fallerallan lej" är helt klart en favorit!
Blommor ska det vara! Tycker jag och Michelle ordnade en bra midsommar ändå!

Fyra Mississippi, jag räknar mig lugn

Hej, hej, hemskt mycket hej! 

Ytterligare en vecka har passerat här i Whistler och livet leker! Vädret har rent utsagt SUGIT de senaste dagarna.. Såklart i lagom tid tills jag var ledig två dagar haha...! Hade liksom över 30 grader i några dagar när jag såklart jobbade.. Men gjorde iaf det mesta av mina lediga dagar och köpte mig ett säsongspass för vandring på berget och drog upp dit med Steff, Sean, Nicole och Sam en dag! Såååå jäklans kallt dock! Hade på mig långkalsipperna ("äntligen" fick jag användning för dom, haha), och tre ytterligare tröjor under regnjackan men var typ ändå kall!! Det snöade uppe på berget också - i juni!! Sjukaste grejen! Det var så sjukt mycket snö uppe på berget också så dom hade typ gjort stora vallar av snön som man kunde gå mellan, häftigt! 
Min andra lediga dag fick jag, Nicole och Sam tag på en bil så vi tog en dagstripp till Squamish för lite shopping!! Och för er som inte vet, Squamish är typ som Stallsiken hemma i Skövde med massa typ "nödvändighetsbutiker".. Men lyckades ändå hitta lite kläder, en båt till sommarens äventyr och en cykelhjälm (jajjemän, det är nu ni ska vara stolta mor och far)! Spenderade massa pengar men noll procent ångest för det, köpte baaaara bra saker haha!! 

Och nu har jag jobbat två dagar och ska snart in på min tredje, så det är min onsdag idag! Rätt skönt att jobba när vädret är pissigt faktiskt. Men har haft en rätt produktiv dag ändå, har varit ute på en löprunda, har återvunnit grejer och bakat bröd! Allt det där viktiga man måste göra ibland haha! 
Håller iaf tummarna för att vädret blir bättre på torsdag och fredag då jag är ledig igen och inför nästa vecka ser det bättre ut! Hoppashoppas! Är ju inte mycket bättre väder än vilken sketen svensk sommar som helst här för tillfället, haha! 

En av dagarna vi faktiskt hade bra väder när jag och Nicole drog till Lost Lake och solade. Längtar sååå mycket till bra väder nu!! 





Lite smått och gott från dagen vi drog upp på berget. Så fint!! Ser ut som en frusen råtta på sista bilden dock, men kan bero på att jag faktiskt var det, haha! 

Peak 2 peak. En gondol mellan Whistler och Blackcomb. Så fin utsikt! Och vi åkte i en med glasgolv så man kunde se neråt också, cooolt! 

Hade en chokladfondue-kväll med Steff, Michelle, Sam och Nicole här om dagen, supermyyyyys!! 

Mmmm, hembakat bröd jag gjort idag! Älskar verkligen att baka bröd! Och brödet här är typ skit, så det känns verkligen bra att äta sitt egna, haha!

I want you to stay

Hallihallå! Uppdateringsdags nu igen dåvaaaa!
Vad har jag gjort de senaste två veckorna egentligen..? Har hängt med polare, tagit några (eventuellt lite för många) drinkar med jobbarkompisar och andra nyfunna vänner, hikeat, cyklat och jobbat typ! Lever life för tillfället och tar varje dag lite som den kommer med väder och kläder och allt som hör till! 

Var på en riktigt lång promenix/hike med Cal förra veckan där vi utforskade området runt Lost Lake en hel del och var även på Green Lake look out point, vilket är typ några km från mitt hus, SÅ nice!! 
Var också ute på en lång cykelfärd med Michelle, Cal, Alex o Nikki, och Steff o h Sean som anslöt senare, här om dagen! Var ute i totalt 7,5h och det blev minst 3 mil - ganska kort distans med tanke på tiden vi var ute, men parkerna o utkiksplatserna var helt klart värda att stanna lite längre på i den solen alltså! Vilken dag! 
Och shiet, höll på att glömma (???), jag och Sam och Nicole var på White Water Rafting här om dagen!! Alltså SÅ kul!! Ni som inte vet vad det är - det är att man åker på en flotte i strömmarna i en flod typ, och det var så totalt värt det! Helt totalt utmattande men så jäklans roligt alltså!! Åh, älskar livet just nu!! 

MEN! Är jäkligt bitter för tillfället då typ ALLA jag känner verkar gå på Håkan Hellströms konserter denna helgen.. Kan ju säga att det känns sådär att missa det.. Samt examens- och studentfiranden.. Menmen, man kan inte ha kakan och äta den med, eller vad det nu är man säger, haha.. 

På promenix med Nikki, Steff och Nicole. Detta är ca 3 min från vart vi bor. Alltså what? Det är sjukt vackert med molnen/dimman som skymmer bergen på morgonen och dimmiga dagar.



Lite snapshots från en morgonpromenad här om dagen. Lyckas dock ALDRIG stöta på någon björn!?!? Kanske ska vara glad för det, men ändå...

Cykeltur här om dagen på stigarna runt Lost Lake. Vapendragarcykeln alltså!


Green Lake look out Point. Här är även Whistlers flygplats då planen landar och lyfter från vattnet! Sjukt häftigt att sitta o kolla på! 


Byggde min egna Inukshuk. Sen berättade Michelle att man ska lägga en sten bara och folk ska fortsätta, haha.. Menmen, vill man få det gjort bra ska man göra det själv!

Obligatoriska ost och vinkvällen hos Steff här om dagen. Tjejkväll for the win! 

Jag, Sarah, Averi och Nicole. Jobbarkompisar och roomie gone wild typ, haha!! Min och Nicoles cykeltur hem var minst sagt underhållande, haha!! 

Sam, Nicole och jag i våra otroligt smickrande våtdräkter innan raftingen! Blev förövrigt förälskad i Nya Zeeländare denna dagen så bestämde mig typ för att styra kosen dit nästa resa haha!

Green Lake look out igen på vår cykelupptäcktsfärdsdag.

Färgade håret en kväll med hjälp av dessa två. Blev förvånadvärt lyckat trots okunskapen faktiskt! 

Jag, Nicole, Phil, Sarah och Angus igår kväll när det var dags för Phils och Angus hejdå-drinkar.. Sjukt tråkigt att dom ska dra för dom är sjukt roliga snubbar alltså, men sånt är livet ibland, eh?