Always look on the bright side of life

Hejsan hoppsan! 
Saker och ting har ändrats ganska mycket nu, haha! 
Vi kom till farmen och insåg efter några dagar att det inte riktigt var våran grej det där med att plocka päron, det var så sjukt varmt (ca 40 grader i princip varje dag) och alldeles för hårt arbete för den lilla lön vi fick. Så vi bestämde oss för att lämna farmlivet bakom oss och resa vidare! 
Sagt och gjort, vi skulle ta tåget till Melbourne, men det var ersatt pga hettan (alltså fatta VARMT!?!?) med buss, så efter några timmar var vi på Soutern Cross station i Melbourne, hemlösa och vilsna. Vi hittade ett hostel där vi spenderade natten och just nu sitter ju på stationen igen för att ta oss till vårt andra hostel i St Kilda där vi förmodligen ska spendera nästa natt! 

Just nu är allt ganska oplanerat och obestämt, men ändå spännande! Vi letar efter långtidsboende och jobb för den månad vi ska spendera här i Melbourne och vi hoppas på det bästa, excited! 

Här är en liten del av farmen vi både på, det här är huset/baracken där alla bodde, vi bodde i det femte rummet, dörren i hörnet som knappt syns.




Här är vårt rum, vi hade nog det största rummet av dom alla eftersom vi var tre. Det var så sjukt varmt i rummet på dagen och på natten låg man och frös, superskumt hur det kan skilja så i temperatur från när solen är uppe och inte!

Här kan man se "utsikten" från vårt rum och byggnaden som köket låg i, har inte så mycket mer att säga om det faktisk haha..

Här ser man en traktor med fyra bins fullastade med päron bakom sig. Traktorerna var sjukt skumma att starta men ändå rätt roliga att köra, hann dock bara prova på lite...


Traktorerna igen, med tomma bins bakom sig, vi fick pickingbags så vi skulle kunna fylla binsen och stegar så vi kunde nå alla päron.

Här har vi då dom omtalade binsen.. Tror inte riktigt man kan uppskatta på bilden hur mycket päron som fick plats där i men vi fick 30$ per bin vi fyllde och vår första dag jobbade vi ca åtta timmar och fyllde sex bins och då var vi fem pers som hjälptes åt... Vi gjorde bara size picking, vilket var det svåraste då man bara plockade päron som var en viss storlek, det tog längre tid och man tjänade i princip inga pengar då det tog så lång tid att hitta rätt päron...


Har aldrig förut tänkt på hur päron egentligen växer, haha! Men det fanns huuuur mycket päronträd som helst! Det fanns sånahär rader med päronträd precis överallt, det var päron överallt!





Det var rätt fint på farmen ändå och när vi inte jobbade eller smådog av värmen hade vi det ändå rätt chill alltså! 

Här är en bild från Australia Day (26/1) då vi åkte in till Shepparton och gick på en gratis BBQ och även gick på en utebio, det var faktiskt supermysigt! 


Det här inlägget får avslutas med en bild från vår första kväll, då vi bestämde oss för att dra ihop ett litet partaj på farmen.
Vi bodde på farmen med ca 7 koreaner, 5 tyskar och 3-4 andra randoms, alltid lika spännande att träffa andra människor och lära sig om deras liv och kultur! 

Det blir alltid så skumma inlägg haha, men det får bli bättre än inget faktiskt! Det är inte alls lätt att förklara hur vi har det, men i det stora hela har vi det skitbra här, jag trivs! 
Trackback