Here we are, we are the roadboy singers

Tjenare tjenare! 
Nu sitter jag här igen och försöker knåpa ihop ett inlägg och det är verkligen ALLTID lika svårt! 
Det blev inget med flatshare/houseshare så vi bor fortfarande kvar på Oslo Hotel, vi har träffat bl a massor av trevliga svenskar, britter, italienare, kanadensare, holländare och fransmän här, det är verkligen mysigt att bo på hostel! 

Jobbet då? Jorå, jag har kämpat på och jobbat i tio dagar nu! Och ikväll om bara några timmar eller så kommer Amanda och joinar oss efter att hon har rest med hennes vän Lisa i sex veckor! Så nu blir det inget mer jobb här, för om ca en vecka drar vi och gör Great Ocean Road och sen drar vi upp längs östkusten, vi är så himla taggade!! Äntligen ska vi "börja" resa! Känns konstigt att säga så, men det är ju nu vårt äventyr börjar på riktigt, så spännande!! 

Försökte fånga St Kilda beach by night på bild, men det gick ju lite sisådär.. Men här står jag liksom i vattnet och hela vägen där man ser lamporna är det i princip vatten, det var så jäkla vackert! 



Här är några bilder på kitesurfers, stranden och piren, behöver jag säga något annat än att det det är hur vackert och underbart som helst? 

Det var St Kilda festival en dag, huuuur mycket folk som helst! Och det sjukaste var att man inte kunde köpa alkohol alls i St Kilda, max två öl per inköp, bra men konstigt..


Svenska som vi är drog jag, Josse och en snubbe som heter Jamie till IKEA en dag och insöp den svenska atmosfären, käkade köttbullar och köpte svenskt lösgodis! Perfekt när man har lite hemlängtan ibland!


Här är två bilder på hur vi ser ut på jobbet. På första bilden har vi kanadensaren Dusty och kära lilla Georgie och på den andra har vi ju forever alone mig! Så himla smickrande tröjor och sånt såklart! 



Här är ett av områdena jag var i här om dagen, alltså utsikten och husen var SJUKA! Har sett så himla fina, och även riktigt skabbiga, hus när jag har jobbat på det här jobbet! 

Bilden som får avsluta det här inlägget är en bild på två stolta svenskar! Gick och såg OS-hockeyfinalen mellan Kanada och Sverige på ett casino och trots förlusten var jag sjukt stolt över att OS-silver! 

Nu kommer Amanda så nu måste jag sluta! Sex veckor isär känns som en evighet, men nu har vi massor av spännande saker framför oss!! 

Det ordnar sig, det gör det alltid

Hallihallå, kände att det var dags för en uppdatering här från Melbourne! 
Just nu bor vi i St. Kilda, det är typ som en förort till Melbourne och det är huuuur mysigt som helst! Så fort vi kom hit fick vi världens semesterkänsla då hostelet vi bor på nu, Oslo Hotel, ligger ca fem minuter från stranden och det är restauranger och pubar hela vägen ner, myspys! 

Vi har som sagt letat efter jobb och långtidsboende och det ser just nu ut som att det har löst sig, man vet ju aldrig vad som händer här nere men just precis just nu har vi jobb och boende, haha!
Vi börjar jobba på onsdag och det heter Plan International, det är fundraising och undrar ni vad det är kan ni faktiskt googla, men i princip så är det en välgörenhetsorganisation som hjälper barn i fattiga länder! Boende dårå? Jo, vi bor på Oslo Hotel för tillfället och vi gillar det, när jag läste recensionerna om stället var jag rätt tvek men det är faktiskt supermysigt här! Vi ska dock kolla på en lägenhet/flatshare/houseshare imorgon, men vi får se om vi tar det eller om vi stannar här, beror lite på priserna då det inte handlar om så lång tid! 

Här är en bild på Josse och Georige när vi kom till Melbourne, det är mycket att bära på så vi behöver ju inte direkt styrketräna mellan flyttarna! 


Vi gick till en supermysig restaurang här som heter "Lentils as anything", det är en vegetarisk restaurang där man betalar vad man tyckte det var värt och så mycket man hade råd att betala, perfekt för oss och det var huuuur gott och hur mysigt som helst!



En dag i parken när vi låg och solade blev vi först intervjuade om solskyddsmedel och hur vi skyddar oss från solen och sen fick vi gratis hennatatueringar! Josses var grymt snygg som ni ser på bilden dåva, jag däremot vad om att få en elefant och fick en ful, dansande cirkuselefant på handleden! Hur synlig som helst och jag HATAR den, haha...



En kväll gick vi till Queen Victoria Night Market och det var huuuur mycket folk som helst och också supermysigt! Matstånd överallt och kläder och allt som man kan förvänta sig på en marknad! Älskar verkligen marknader haha, men denna var hur mysig som helst! 

Tyckte den här skylten var lite rolig hehe, den var utanför en av restaurangerna man går förbi för att komma till St. Kilda beach!

Och till sist en crappy bild på stranden, den är ganska lång och det springer omkring hundar överallt och det är huur mysigt och gött som helst! Älskar att bo nära stranden!! 

Haha, känner att jag skriver att allt är huuuur mysigt som helst, men det är verkligen det också! Älskar Melbourne och St. Kilda än så länge! 
Även om vi för det mesta vill att februari ska vara över då vi ska börja resa i mars  så trivs jag så himla bra här just ju, mysmelbourne! 
Nu blire duschen för ikväll är det utgåååång, wihoo! Pusspåer!

Always look on the bright side of life

Hejsan hoppsan! 
Saker och ting har ändrats ganska mycket nu, haha! 
Vi kom till farmen och insåg efter några dagar att det inte riktigt var våran grej det där med att plocka päron, det var så sjukt varmt (ca 40 grader i princip varje dag) och alldeles för hårt arbete för den lilla lön vi fick. Så vi bestämde oss för att lämna farmlivet bakom oss och resa vidare! 
Sagt och gjort, vi skulle ta tåget till Melbourne, men det var ersatt pga hettan (alltså fatta VARMT!?!?) med buss, så efter några timmar var vi på Soutern Cross station i Melbourne, hemlösa och vilsna. Vi hittade ett hostel där vi spenderade natten och just nu sitter ju på stationen igen för att ta oss till vårt andra hostel i St Kilda där vi förmodligen ska spendera nästa natt! 

Just nu är allt ganska oplanerat och obestämt, men ändå spännande! Vi letar efter långtidsboende och jobb för den månad vi ska spendera här i Melbourne och vi hoppas på det bästa, excited! 

Här är en liten del av farmen vi både på, det här är huset/baracken där alla bodde, vi bodde i det femte rummet, dörren i hörnet som knappt syns.




Här är vårt rum, vi hade nog det största rummet av dom alla eftersom vi var tre. Det var så sjukt varmt i rummet på dagen och på natten låg man och frös, superskumt hur det kan skilja så i temperatur från när solen är uppe och inte!

Här kan man se "utsikten" från vårt rum och byggnaden som köket låg i, har inte så mycket mer att säga om det faktisk haha..

Här ser man en traktor med fyra bins fullastade med päron bakom sig. Traktorerna var sjukt skumma att starta men ändå rätt roliga att köra, hann dock bara prova på lite...


Traktorerna igen, med tomma bins bakom sig, vi fick pickingbags så vi skulle kunna fylla binsen och stegar så vi kunde nå alla päron.

Här har vi då dom omtalade binsen.. Tror inte riktigt man kan uppskatta på bilden hur mycket päron som fick plats där i men vi fick 30$ per bin vi fyllde och vår första dag jobbade vi ca åtta timmar och fyllde sex bins och då var vi fem pers som hjälptes åt... Vi gjorde bara size picking, vilket var det svåraste då man bara plockade päron som var en viss storlek, det tog längre tid och man tjänade i princip inga pengar då det tog så lång tid att hitta rätt päron...


Har aldrig förut tänkt på hur päron egentligen växer, haha! Men det fanns huuuur mycket päronträd som helst! Det fanns sånahär rader med päronträd precis överallt, det var päron överallt!





Det var rätt fint på farmen ändå och när vi inte jobbade eller smådog av värmen hade vi det ändå rätt chill alltså! 

Här är en bild från Australia Day (26/1) då vi åkte in till Shepparton och gick på en gratis BBQ och även gick på en utebio, det var faktiskt supermysigt! 


Det här inlägget får avslutas med en bild från vår första kväll, då vi bestämde oss för att dra ihop ett litet partaj på farmen.
Vi bodde på farmen med ca 7 koreaner, 5 tyskar och 3-4 andra randoms, alltid lika spännande att träffa andra människor och lära sig om deras liv och kultur! 

Det blir alltid så skumma inlägg haha, men det får bli bättre än inget faktiskt! Det är inte alls lätt att förklara hur vi har det, men i det stora hela har vi det skitbra här, jag trivs!