Sweet home alabama

Tjaa kompisar! 
Sitter just i detta nu på tåget på väg hem till Skövde igen.. 
Lämnade Antelope Park i söndags morses och stannade hos bror min i Stockholm på vägen. Resan har gått bra och allt, förutom tåget i Sverige, anyone surprised? I know I ain't!

Och hur det känns nu? Ööööh, overkligt och sjukt tråkigt! Är ganska otaggad på den vanliga vardagen hemma i S-town, skulle nog hellre spendera mina dagar med hästarna, lejonen, elefanterna och alla härliga volontärer i värmen på Antelope Park... Men men, det finns ju SÅKLART också en del fördelar med att komma hem också - bland annat alla vännerna här hemma man saknat! 
Det har iaf varit helt jäkla underbart i Zimbabwe och jag skulle LÄTT förlängt min tid där om jag kunnat, men plikten kallar! Imorn bär det av mot Borås för sängutbildning, men dom närmsta dagarna ska jag försöka få in bilder från kameran och go pron på datorn så jag kan lägga upp lite sånt här! Brukar dock vara ganska seg med sånt (och uppackning av väskan), såååå den som väntar på något gott, right?

If it makes you happy, it can't be that bad

Tjenare vänner! 
Gårdagen var helt freakin' amazing, var ju i Matopos national park och var ca 7 meter från vilda noshörningar, alltså HUR HÄFTIGT!?!? Går verkligen inte förklara känslan alltså! Så himla mäktiga djur, och fina, samtidigt som dom är så fula! Det var verkligen en lyckad dag alltså, är så glad att jag åkte dit! 

Idag var jag på min sista drop-in (buhuu) och jag köpte choklad (cadbury ofc) för typ $25, sen hjälpte jag till att laga mat till barnen, jag gjorde sadsa (eller hur det stavas), det är typ majsmjöl som man kokar till en tjock massa, ser typ ut som potatismos och smakar inget, men det mättar! Vi sjöng till ABBA medan vi lagade mat och sen gick jag och lärde ut lite matte till ett av barnen samtidigt som jag spelade jenga med ett annat (jajjemän mamma, vi använder jengaspelet du packade med!) och sen var det dags för mat och fotboll och sen var det dags att säga hej då... Dagen flöööög verkligen förbi och jag hade hur kul som helst, alltså dom där barnen.. I'm in love! Är dock glad att jag inte var bara på community och jobbade med barnen för då hade jag varit helt förstörd nu då det var sista gången jag såg dom idag... 

Två av noshörningarna vi såg, såg typ 9 totalt

Staben och Chris tillagar köttet i bastuköket, dödens varmt där inne alltså 


Moira hackar kål eller vad det var för grönsak, haha!

Catalina och några av barnen på väg till fotbollsplanen idag

Let's talk about you and me

Helloooo! Nu jäklar blir det uppdateringen på uppdatering här, bara för att jag uppdaterar två gånger, haha!! 

Blir dock mest bilder denna gången! Red tre hästar idag och trodde jag skulle svimma för det var SÅ varmt!! Men lite (massor) vatten och en resorb kirrade biffen! 
Sen klippte vi alla polohästarnas manar och pannluggar, så nu är dom helt fula allihopa utan man och pannlugg... Är tydligen någon regel i polocrosse att dom inte får ha man så man inte kan ta tag i den, helknäppt! 

Var på research också i eftermiddags! Man åker typ in till stage 2 lejonen (dom lejonen som ska släppas lös i det fria och deras föräldrar) och observerar vad dom gör och hur dom beter sig! Slutar aldrig fascineras av lejon och deras otroliga lathet alltså, dom ser så mysiga ut när dom ligger och chillar! Plus fick se en underbar solnedgång på köpet så jag klagar inte! 

Emilia och Duke innan vi satte igång...

Japp, allt skulle bort, poor horsies

Research time, lätt den mest avslappnande stunden jag haft här so far , haha!

Min mexikanska roomie Catalinaaaaa och jag i solnedgången, mys!

Haters gonna hate, hate, hate, hate, hate

Buenos dias! 
Har inte haft något internet på några dagar nu så sorry för den dåliga uppdateringen, but hey, you'll live! 

I fredags var vi iaf på over night horse safari! Det var jag, Emilia, Lynn, Catalina, Fie, Moira och Cecilie som stack iväg och hade superkul! Det började med en bush ride där vi som vanligt såg giraffer o zebras o allt sånt där. Slutar aldrig fascineras av girafferna alltså, typ häftigaste djuren ever! Dock lite läskiga när man bara är typ 3 meter från dom! 
Efter det drog vi iväg till vår camp site där vi skulle spendera natten, vi tog av sadlarna från hästarna och bytte om till bikini och sen bar det av in i vattnet! Alltså HUUUUR kul som helst att bada med hästarna!! 
Efter det fick vi en trerätters middag och, oh my, vad gott det var, aldrig varit så mätt alltså! 
Vi satt runt lägerelden o snackade o drack lite och sen kröp vi ner i våra fina sängar som bestod av höbalar med madrasser och filtar på, låter obekvämt men faktiskt inte! Att sova under var himmel var så så coolt, och stjärnhimlen här är inte direkt att leka med! 

Vad har hänt efter det då? 
Jo, helg betyder ju lejonarbete för min del, så har sett och känt lukten av mer döda kor/grisar/kycklingar än vad jag trodde var möjligt, har sett en lion feed - när dom matar dom stora hannarna och, waa, det var så mäktigt! Har även byggt leksaker av elefantbajs och hö till lejonen och sett hur dom hanterat det, och såklart gått på lion walks! Bra helg med andra ord!! 

Nu är det iaf tisdag och veckan är igång! Blir en liten specialare denna veckan i o m att det är min sista! Så nu ska vi iväg på tracking med Dolf och lära oss hur man spårar djur, imorn ska vi till Matopas och kolla på noshörningar osv, och på torsdag ska jag på drop-in igen! 
Känns helt sjukt att det är sista veckan, vill inte lämna det här stället alltså, skulle lätt förlängt om jag kunde.. Aja, nu är det som det är och jag ska verkligen njuta av dagarna som är kvar! Ciao!


Bush ride med tjejerna

Här är höbalarna, där vi sov, mys! I bakgrunden syns soluppgången som vi gick och kollade på vid vattnet, strax innan detta fotot är taget.

På väg hem, längs med sjön vi badade i kvällen innan. Alltså naturen här, så vacker! 

I wrote this song, just looking at you

Hej vänner! 
Inga bilder idag tyvärr... Har mest haft med mig kameran och go pron dom senaste dagarna och bloggar från mobilen, så atteeeeh!

Igår var det iaf en vanlig dag, borstade hästarna på morgonen, red efter frulle och efter lunchen drog vi ut på savannen på en ca 2h bush ride. Pretty much a normal day här alltså! 

Idag däremot var det rätt annorlunda... Men kul och jättebra!!  
Följde med communityfolket (dom som jobbar med barnen i staden) på drop-in! Drop-in är typ ett ställe dit dom hemlösa barnen (street kids som dom kallas) kan gå och få bl a lite matte- och engelskalektioner, mat och lite sällskap helt enkelt! 
Vi fick se var dom bodde, och sen fick vi hänga med barnen, spelade mest kort och lärde dom lite engelska o så. Man glömmer så lätt att dom verkligen inte har ett eget hem.. Helt underbara barn och ungdomar alltså, så himla lätta att vara omkring, nyfikna och villiga till att lära sig saker!
Tror att man helt enkelt får försöka tänka på dom bra sakerna dom barnen har i sitt liv, hade nog blivit alldeles för svårt annars! Dom verkade verkligen vara så glada och dom tyckte allt var kul, inte direkt som alla bortskämda småglin där hemma inte! Där duger inte lite kortspel när man är runt 13-18 bast inte! Man blir ju påmind såhär i efterhand att ta vara på det man faktiskt har och uppskatta dom små sakerna i livet! 

Jaja, lite luddigt, men så blir det ibland om man tänker en del på saker och ting och hur olika det faktiskt är i världen! 

Till något helt annat då - imorn ska jag på over night horse safari! 
Kommer bli som en normal dag för mig eftersom jag jobbar i stallet, haha.. Men efter bush riden så drar vi till en sjö och badar med hästarna och sen får vi en trerätters middag, får sova på höbalar under stjärnorna och sen får vi en lyxfrulle innan vi rider tillbaka! 

Återkommer med mer bilder en annan dag vännner, I promise! 

Narwhals, narwhals, swimming in the ocean

Nämen tjena! 
Idag är jag helt slut, så det får mest bli bilder idag haha! 
Red fyra hästar igår och två idag, men den ena ridturen idag var typ 2,5 timmar!
Efter den ridturen drog vi (jag, Lynn, Emilia, Catalina och Fie) ut och paddlade lite kanot också, så härligt! Det är freakin' amazing här alltså, vill nog aldrig åka hem! 

Jag och Rocket Docket idag på vår bush ride

Dom två andra tjejerna i vår "stable squad", Emilia och Lynn

Bush ride

Giraffos, såg sex stycken idag och man kommer SÅ nära på hästarna, sjukt häftigt! 

Stable squad canoeing! 

Lynn, jag och min mexicanska roomate Catalina

Working 9 to 5

Hellooo my friends!
Idag har jag promenixat både med lejon och elefanter, det ni! Gick på morgonen med två små lejon som heter Africa och Alica, och gick på kvällen med dom fyra elefanterna som finns här! 
Och mellan allt det där rengjorde jag inhägnader och chillade med ca 9 år gamla lejonhannar och en av tjejerna blev revirmarkerad, och alla vet väl vad det betyder haha!! Bra dag med andra ord!

Aaaah har väl inte så mycket mer att säga haha! Imorn är det dags för stallet och ridning igen, ska bli skitkul! Och jag ska hitta en bra häst inför nästa polocrosse som är på lördag hehehe! 

Africa och Alica i morses, framför dom står två giraffer också, man ser om man tittar noga, hihi

En av elefantisarna, har inte riktigt lärt mig att se skillnad än, haha! 

Love me like you do

Hallihallå! 
Dom två senaste dagarna har varit lite speciella, vi har haft besök av pojkarna från barnhemmet här! Alltså SÅ härliga ungar, dom är så smarta alltså! Vi har typ gjort hinderbanor med dom och lite så, och idag fick vi i uppdrag att koka ett ägg utan kastruller eller vatten och barnen bara visste hur man gjorde, alltså SÅ imponerad!! 

Idag provade jag polocrosse för första gången också, det var skitkul! Svårt, men skitkul!! Och fort gick det! Ska lätt göra det nästa lördag också, skitkul! Får jag säga en gång till att det var skitkul? DET VAR SKITKUL! 

Men, nu är det dags för mexican party, så atteeeeh, nachos next! TTYL, ciao!

Jag och några av killarna från barnhemmet

Jag och Willows Way idag på polocrossen

En av killarna på polocrossen idag, dom var GRYMMA

Himlen just nu, as we speak! Lite vackert! 

Welcome to my life

Ciao ciao! 
Igår var vi som sagt på elefantintroduktion, först fick vi städa ur deras nattinhägnad och gå lite med dom (följa efter dom mest, haha)! Sen fick vi se när tränarna visade vad dom kunde och, alltså, det var SÅ coolt! Att dom kan lära dom stora djuren att göra exakt som dom vill är så jäkla häftigt alltså!! 
Sen fick vi mata dom o klappa dom o så och helt plötsligt säger dom åt mig att hoppa upp på henne! Okej tänkte jag och gjorde det, och alltså VILKEN KÄNSLA!! Min kärlek för elefanter blev ju inte direkt mindre när hon, under ridturen, gav oss presenter i form av stener och grenar för att hon visste att hon fick mat då, alltså så söt haha!! 

Idag så har jag ridit, tre hästar totalt. Det kanske inte låter så mycket, men min rumpa gör inte mindre ont för det!! Kan knappt sitta på min säng, och då är sängen ändå rätt mjuk liksom... Iaf så var det supermysigt och kul, pigga och fina hästar alltså!
På eftermiddagen hade vi vår ormintroduktion också, fick veta allt om ormarna dom har här och hur man ska bete sig om någon blir biten. Fick också hålla en orm och, majjjgaaad, mixed feelings om det alltså!
Men tur att vi hade den ändå, för sen när jag och Emilia gick till stallet igen så såg vi en liten vild ormis, japp, that's life!

Imorgon står mer ridning på schemat, även en kvällsritt i månskenet! Varsågod rumpan! 

Jag, elefanten Amai och elefantsköteren Tatinda (betyder tack)!


Jag och ormen idag, coolingar


Safe and sound

Hallihallå vänner!
Ville bara tala om att jag lever!

Alla flygen gick bra, bytet och allt! Träffade lite sjyssta peeps på planen, bland annat två killar från Bosnien som skulle spela tennis och en snubbe från Indien som kunde typ ALLT om ALLT! Blev ju direkt påmind om varför det är så kul att resa; folket!

Kom iaf till Harares flygplats igår och fick mitt visa och allt, det tog forever men gick smidigt ändå! Träffade på Barbara från New York och Catalina från Mexico och sen var det bara att hoppa in i bilen i FYRA timmar till Antelope Park. Och ja, trafiken behöver vi väl inte säga så mycket mer om än att det är väldigt annorlunda från Sverige, hrm..

Nu har jag i alla fall varit här i typ två dagar och allt känns super! Dom andra volontärerna är jättesjyssta, maten är jättebra och min roomie är supersnäll (delar rum med Catalina från Mexico)! 
Vi har inte riktigt börjat med våra volontärarbeten än, det är nog först på fredag som vi har vår riktiga första dag. Så just nu är det mest introduktioner och massa att lära sig om i princip allt! 

Idag har vi iaf fått hälsa på lejonen(!!!!) och alltså OH MY, huuur härliga!? Dom var 7 månader gamla och såsåsåsååå fina! Imorgon ska vi ha våran elefantintroduktion där vi ska bl.a. få träna elefanterna o rida på dom!! EXCITED!! Och på eftermiddagen ska vi gå på två olika lion walks med de fyra sjumånaders lejonungarna! 
Sååå som ni kanske förstår så trivs jag som fisken i vattnet här! Det känns som att tiden kommer gå så fort dock, men ska verkligen försöka njuta och försöka ta in allt som händer haha! 

Harare, Zimbabwe

De två lejonungarna vi hängde med idag, Africa och Alika

No words needed alltså, dör lite